Ifjú polgárőr igazolvány igénylés menete

images_1.jpg

Az ifjú polgárőr igazolványt a polgárőr egyesület elnöke igényli.

Az igazolvány igénylése az „Igazolvány-igénylő adatlap polgárőr és ifjú igazolványhoz” c. (egységes) nyomtatványon történik. A nyomtatvány kitöltése során a jóváhagyó egyesületi elnök, az igénylést benyújtó fiatal polgárőr esetén pedig még a törvényes képviselő nyilatkozattevő és két tanú eredeti aláírása is kell!

Az igénylés és a kiadás folyamata:

Az Okmányiroda után a pontosan kitöltött Igazolvány-igénylő adatlapot (a csatolt melléklettel együtt) – mint magánokiratba foglalt, személyes adatokat tartalmazó dokumentumot – a polgárőr egyesületi elnök útján továbbítani kell a fővárosi / megyei polgárőr szövetség arra feljogosított Irodavezetőjének.

Az Igazolvány-igénylő adatlap másolati példányát az egyesületi elnök visszakapja.

A feldolgozás és gyártás 15 napon belül megtörténik, és az elkészült ifjú polgárőr- igazolványokat az Országos Polgárőr Szövetség Igazgatási Szervezete veszi át az igazolvány megszemélyesítését végző Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától (KEKKH), majd továbbítja rendőrségi futárpostával a fővárosi / megyei szövetségekhez.

Az ifjú polgárőr-igazolványt az OPSZ Igazgatási Szervezetéhez (Irodavezetőhöz) a kiállításra irányuló kérelem átadását követő 30 napon belül adja ki az Országos Polgárőr Szövetség. A 30 napos kiadási határidő a helyesen kitöltött, gyártásra alkalmas igénylésekre vonatkozik.

Az ifjú polgárőr aláírás ellenében veheti át az egyesülete elnökétől az ifjú polgárőr-igazolványát.

Honlapunk: http://www.almasfuzitoipolgarorseg.eoldal.hu